Hej bloggen

+40 kg på 3 måneder

Noget der er rigtig svært og som jeg først kan tale om nu, er min overgang fra anoreksi til bulimi i 2017. Det hele skete bare meget hurtigt og inden jeg vidste af det, havde jeg taget hele 40 kg på på 3 måneder. Personer som havde set mig som en stankelbenet anoretiker, så mig pludselig som en overvægtig og ulykkelig pige. Og det var kun starten på en lang og lige så svær rejse, som det havde været med anoreksien.

 

I fem år havde jeg haft anoreksi, været indlagt flere gange og til sidst accepteret at leve med et anstrengt forhold til mad, hvis det var det der skulle holde mig tynd. Jeg havde været vant til at bruge mad som det jeg havde kontrol over. Det vil sige at når jeg havde det svært eller var ked af det, så spiste jeg mindre eller ingenting.

I foråret 2017 var jeg nede og veje 42 kg. Jeg egentlig var glad nok for mig selv der og spiste rimelig frit og gik meget i byen. Jeg gik i skole hver dag og havde masser af venner. Og så var jeg smask hamrende forelsket. Hvad kunne være bedre? Der var ingen som helst grund til at lade spiseforstyrrelsen styre mig mere.

Men en dag fandt jeg ud af, at ham jeg var så forelsket i ikke elskede mig. Jeg var alene hjemme og gik ud i køkkenet, hvor jeg så en kage på bordet. Jeg husker tydeligt hvordan jeg proppede munden med store mundfulde af den kage imens jeg græd. Efter en halv bradepande skulle jeg have mere, og så blev alle skabe ellers tømt for slik og alt andet, som jeg ellers i mange år har set som forbudte madvarer. Da jeg havde spist alt det jeg kunne finde, begyndte den dårlige samvittighed og skyldfølelse, over at jeg havde proppet mig på den måde – og så med usunde ting. Jeg så ingen anden udvej end at gå ud og stikke to fingre i halsen. Og sådan starten min bulimi.

De næste måneder gik med at smugle store bæreposer ind fyldt med junkfood og søde sager uden det blev opdaget. Jeg gemte skrald og brækposer i mit skab, imens min familie blot syntes det var dejligt at jeg var begyndt at tage på. Men som vægten steg, fik jeg mindre og mindre lyst til at gå ud. Så jeg gik kun ud hvis jeg skulle handle ind, hvilket og gjorde at jeg begyndte at blive mere og mere asocial og mistede hurtigt alle venner.

En dag hvor jeg virkelig kom til at se mig selv i spejlet, blev jeg skræmt over hvordan jeg pludselig så ud og valgte at hoppe på vægten. 80 kg(!!) sagde vægten og min verden brød fuldstændig sammen. Jeg begyndte at faste, men lige så snart jeg blev sulten begyndte overspisningerne samt opkastningerne igen.

Den sidste år har været meget hård. Min hverdag har kørt i en cirkel af overspisning og faste, om og om igen. Mit overskud har været helt nede pga. alt det fokus på mad og min krop har været ude af balance. Heldigvis er mine overspisninger blevet mindre og mindre og vægten er blevet stabil. Jeg har mere overskud til at være social og få trænet. Så jeg gør hvad jeg kan for at undgå ting som kan trigge spiseforstyrrelsen mere…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej bloggen